Til Evigt Minde. Grevinde Danners Jægerspris

Jubilæumsudstilling 4. maj – 27. oktober

Med udstillingen Til Evigt Minde. Grevinde Danners Jægerspris fejrer Kong Frederik den Syvendes Stiftelse sit 150-års jubilæum på Jægerspris Slot. Stiftelsen var Danners idé, og den trådte i kraft, da hun døde i 1874. Lige siden har Stiftelsen arbejdet på at opfylde Danners todelte ønske: At hjælpe samfundets svageste og sikre Frederik 7.s minde.

Historien om grevinde Louise Danners liv lyder som et eventyr. Hun blev født i København i 1815, som datter af en ugift tjenestepige, og alligevel endte hun med at gifte sig med Frederik 7. – og så blive en af landets store velgørere. Hvem havde troet det?

Årets udstilling er en unik mulighed for at se slottets samling af portrætter af grevinde Danner. Malerierne er aldrig før udstillet side om side, og de vises sammen med portrætter af grevindens nærmeste: Hendes mand, Frederik 7., og parrets fortrolige ven, Carl Berling.

Louise Danner var modig og oplevede mere end de fleste. Hun overskred sociale og geografiske grænser – og alligevel glemte hun aldrig sin egen historie.

I udstillingen kan børnefamilier dykke ned i den fantastiske historie om Louise i lydfortællingerne om Livets tilfældighed, Kærlighed, Misundelse og Velgørenhed.