Der er fri adgang i parken.
Hunde skal holdes i snor, og affald skal medtages.

I parken er der højt til himlen og masser af plads til gåture. Du er velkommen til at holde picnic, blot du ikke efterlader affald i parken.

Ved større sammenkomster skal der indhentes tilladelse fra Stiftelsen.

Foto: Henrik Ledet

I slotsparken kan du opleve billedhugger Wiedewelts spektakulære skulpturpark med 54 mindestøtter. Anlægget strækker sig fra slotsparken ud i den omkringliggende skov, Slotshegnet.

Læs om Mindelunden

Foto: Jan Bruun Andersen

Tag familie og venner med på en historisk vandring i slotsparken.

Du kan både gå en kort tur i parken og en længere i skoven. Vi foreslår en rute på 5,3 km med start og slut på slotspladsen.

Find kort og mere information om oplevelsen Historisk vandring i Wiedewelts Mindelund

Du kan også bestille en historisk vandring med guide

Foto: Jan Bruun Andersen

Frederik 7. og grevinde Danner blev gift 7. august 1850. Kongen døde i 1863, og slottet blev grevindens enkesæde.

I 1865 opstillede grevinde Danner busten af kongen foran Jægerspris Slot. Den er hugget i marmor af H.W. Bissen.

Danners gravhøj

Grevinde Danner døde i 1874. Hun ønskede at blive begravet ved Jægerspris Slot, hvor hendes børnehjem åbnede i 1867. Danners sarkofag står i et monument med form som en gravhøj. Graven er lukket med et bronzegitter med hendes våbenskjold.

Med en fundats havde hun sikret, at børnehjemmet ville blive drevet videre efter hendes død, og at Jægerspris Slot i al fremtid skulle stå som et minde om Frederik 7.

Rododendrons

Parkens rododendrons blomstrer allerede i februar-marts måned, og blomstringen strækker sig hen over sommeren. I parkens nordøstlige hjørne står en samling med vildarter af rododendrons fra hele verden.

Du kan også se mange forskellige træsorter som japansk hjertetræ, tyrkisk frynseeg, duetræ, kinesisk tempeltræ og ægte kastanjer. Der er opsat skilte med danske og latinske navne.