Historisk vandring i Wiedewelts Mindelund

Kender du historien om Wiedewelts Mindelund med 54 mindesten?

Mindelunden blev anlagt i årene 1777-1789, og de mange mindesten står i slotsparken og skoven omkring Jægerspris Slot til minde om danmarkshistoriens største helte.

Mindestenene blev opstillet i dramatiske år. Det var en tid med nye love, statskup, henrettelser og stridigheder om, hvem der skulle sidde på magten. Mindelunden blev til som et politisk program, hugget i sten.

Med podcasten Memory lane 3630. En dronning og 83 helte får du historien om den unikke have, som ud over 54 mindesten også har en ombygget gravhøj, dedikeret til enkedronning Juliane Marie.

Vi foreslår en rute på 5,3 km med start og slut på slotspladsen.

Beskrivelse af vandreruten ligger på Historisk Atlas og Outdoor Active.

Turen er lavet i samarbejde med Dansk Vandrelaug og hører til projektet Historiske Vandringer 2023, støttet af Nordea-fonden.

Der er mange veje at gå, både korte og lange ture. Nogle af stierne er velegnede til kørestole.

Se og download kort

Wiedewelts tanke var, at mindestenene skulle stå som små, tilfældige pauserum i parken og skoven. Kom man forbi en mindesten, stoppede man op, nød det smukke landskab og mindedes kongerigets stolte historie.

Ved alle 54 mindesten er der QR-koder, hvor du kan læse om heltene, som hver mindesten er sat for. Ved mindesten 1-10 er der lydfortællinger.