FORSIDE
×
OM JÆGERSPRIS SLOT Museum Særudstilling Sommerferieaktiviteter Koncerter og Andre Arrangementer Oplev museet Park Mindelunden Guidebog til Mindelunden Café Danner Slottets historie Restaureringsprojekt Tårnuret
OM BØRNEHJEMMET DANNERS BØRN Hjortholm Birkebo Slotsskolen
OM SKOVEN De tusindårige ege Vandreture Brændesalg Ridetegn Jagtudlejning Arrangementer i skoven
OM STIFTELSEN Fundats, Uddelingspolitik og Beretning Bestyrelse og direktion Persondata Naturbørnehave - Fasangården Dannerkollegiet Dannerboliger Støtte til Syriske Flygtningebørn Samarbejdspartnere Boligudlejning Forpagtning Stiftelsen på skrift "Jægersprisere" Kontakt Stillingsopslag
OM LEGATER Fonden Mindefonden

NATURBØRNEHAVE på FASANGÅRDEN


Med den allerbedste beliggenhed i skoven og ved fjorden, og med slottet i baghaven, danner Fasangården den perfekte ramme om et godt liv i børnehøjde.


Initiativtagerne bag oprettelsen af naturbørnehaven var Karin Ylönen og Helena Turunen. De er begge lokalt forankrede, og er både fagligt og personligt optagede af at skabe et godt liv for børn, unge og deres familier.

”Med Fasangården som base ser vi en unik mulighed for at skabe præcis den institution, vi drømmer om”, udtaler Karin Ylönen.

Målet for den naturbørnehaven har fra starten været, at den skal være et lille sted med plads til forskelligheder, en oase med tid til ro, fordybelse og leg. Et liv hvor stress, jag og mobiltelefoner er erstattet af lyden af fuglekvidder, duften af en fugtig forårsmorgen og lugten fra hønsegården, som skal muges ud. I den omkringliggende skov opleves årstidernes skiften.


Hverdagen og aktiviteterne bliver bygget op om naturens og døgnets rytmer, hvor der bl.a.er et lille dyrehold og en have, som giver børnene en meningsfuld måde at være sammen på. Overbevisningen er, at børn og natur hører sammen. Leg,fantasi, læring og udforskning af livets mysterier udfolder sig bedst i nærkontakt med jord, ild, luft og vand.

”Alt hvad vi har brug for at lære om os selv og andre, skaber naturen en god ramme for. Her kan barnet udforske og udfordre sin motorik, lære om liv og død ved at følge årstiderne, blive fortrolig med dyrelivet, og gå på opdagelse, finde på og udfolde sig” udtaler Karin Ylönen.

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse, der ejer Fasangården, støtter projektet.

For yderligere oplysninger kontakt:

Karin Ylönen på telefon 29 79 83 84