FORSIDE
×
OM JÆGERSPRIS SLOT Museum Særudstilling Påskeudstilling i Rebekkasalen Koncerter og Andre Arrangementer Oplev museet Park Mindelunden Guidebog til Mindelunden Café Danner Slottets historie Restaureringsprojekt Tårnuret
OM BØRNEHJEMMET DANNERS BØRN Hjortholm Birkebo Slotsskolen
OM SKOVEN De tusindårige ege Vandreture Brændesalg Ridetegn Jagtudlejning Arrangementer i skoven
OM STIFTELSEN Fundats og Uddelingspolitik Bestyrelse og direktion Persondata Naturbørnehave - Fasangården Dannerkollegiet Dannerboliger Støtte til Syriske Flygtningebørn Samarbejdspartnere Boligudlejning Forpagtning Stiftelsen på skrift "Jægersprisere" Kontakt Stillingsopslag
OM LEGATER Fonden Mindefonden


Julieanehøj


Jættestuekoncerter i Julianehøj

Hanne Methling

Søndag d. 17. juni, 2018

Kl. 13: Jægerstenalder og kl. 15: Bondestenalder

 

Hvad tænkte de på? Hvilke emner beskæftigede stenalderens mennesker sig med for tusinder af år siden? Sangeren og sangskriveren Hanne Methling er gået på opdagelse i vores tidligste historie og forsøger at svare på spørgsmål, der rejser sig, når man kigger så langt tilbage i tiden.

I en række sange, som tager afsæt i arkæologiske fund, og forskernes fortolkninger, fører hun dig på en rejse tilbage til stenalderens verden. Bringer vores forfædre til live med deres gøren og laden, deres tanker og drømme. Så du kan høre dem, og se dem for dig. Sangene har et nutidigt musikalsk udtryk, men ben-fløjte, tromme og brummer er også med, for at give et autentisk lyd-glimt af stenalderen.

Arrangementerne henvender sig til voksne, unge og store børn. Der er to forskellige koncerter: Jægerstenalder og Bondestenalder. Hver koncert varer ca. halvanden time, og imellem sangene fortælles om perioden.

Kl. 13 – Jægerstenalder: Hør om neandertalernes møde med Homo sapiens. Følg med rensdyrjægerne ud på tundraen efter istiden. Landet springer langsomt i skov, og her møder vi Maglemose-jægerne på deres sommerboplads og på uroksejagt. Hør om fiskerdrengene og om brugen af plantemedicin. Kom med til Ertebølle-pigens bryllup, og hør om hendes families møde med de første bønder i syd.

Kl. 15 – Bondestenalder: Den tidlige bondekultur har præget det danske landskab med deres storstilede byggeri af dysser og jættestuer. Hør hvordan, vi tror, de byggede dem. Mød pottekonen der fremstiller et offerkar. Følg med flinthuggerne ned i flintminen, og med åndemanersken og stammen, der må flytte efter ny jord at dyrke. Hør om de gådefulde stendyngegrave, og om yamnaya-folkets indvandring.

Før hver koncert fortælles om Julianehøjs unikke og kongelige historie. Og så går man ind i kammeret til koncert. Julianehøj er tilgængelig for dårligt gående, og én kørestolsbruger pr. koncert, idet der ikke er tale om en almindelig jættestueindgang, men en stor åbning i den ene gavl. Indenfor er der lys fra lygter og en stenbænk med underlag at sidde på. Kammeret er 6,5 m langt og med fuld ståhøjde.

 

Entré pr. koncert: voksne 60 kr., børn 30 kr. Forsalg på tlf.: 3082 6013. Obs! Plads til 15 tilhørere ad gangen.

Find vej og mere information: www.hannemethling.dk/julianehoej

 

Hanne Methling er sanger, musiker, komponist og tekstforfatter udi folke- og verdensmusikgenren. Hun akkompagnerer sig selv på guitar, ofte i skæve taktarter, og bruger sin stemme som et instrument, af og til med ordløse sekvenser i sangene. Hendes danske tekster er billedskabende og med en klar fornemmelse for menneskets forbundethed med naturen.

Yderligere oplysninger:  www.hannemethling.dk, Tlf.: 3082 6013, hannemethling@hotmail.com

 


 

  

Hanne Methling

Oplev unik koncert i Julieanehøj.