JÆGERSPRIS SLOT
 
Museum
Særudstilling
Koncerter og Andre Arrangementer
Oplev museet
Park
Mindelunden
Guidebog til Mindelunden
Café Danner
Slottets historie
Restaureringsprojekt
Tårnuret
 
   


Julieanehøj


Jættestuekoncerter i Julianehøj

Hanne Methling

Fredag d. 30. juni, 2017

Kl. 13: Jægerstenalder og kl. 15: Bondestenalder

Følg med ind i den unikke ombyggede jættestue, Julianehøj, og hør en musikalsk fortælling fra de ældste tider. I den 5.200 år gamle stenbygning bringer Hanne Methling vores forfædre til live i nye sange og foredrag. Der er to koncerter at vælge imellem, og de varer begge ca. en time og tyve minutter.

 

Kl. 13 – Jægerstenalder: Hør om neandertalernes møde med Homo sapiens. Følg med rensdyrjægerne ud på tundraen efter istiden. Landet springer langsomt i skov, og her møder vi Maglemose-jægerne på deres sommerboplads og på uroksejagt. Hør om fiskerdrengene fra Kongemose-tid, om Ertebølle-pigens bryllup, og hendes families møde med de første bønder i syd.

 

Kl. 15 – Bondestenalder: Den tidlige bondekultur har præget det danske landskab med deres storstilede byggeri af dysser og jættestuer. Hør hvordan, vi tror, de byggede dem. Mød pottekonen der fremstiller et offerkar. Følg med flinthuggerne ned i flintminen, og med åndemanersken og stammen, der må flytte efter ny jord at dyrke. Hør om de gådefulde stendyngegrave, og om yamnaya-folkets indvandring.

 

Sangene tager afsæt i de arkæologiske fund, forskernes fortolkninger og Hanne Methlings indlevelse i stenaldermenneskenes liv og hverdag. Ude foran jættestuen, før hver koncert, fortælles lidt om Julianehøjs specielle og kongelige historie. Og så går man ind i kammeret til koncert. Julianehøj er tilgængelig for dårligt gående og kørestolsbrugere, idet der ikke er tale om en almindelig jættestueindgang, men en stor åbning i den ene gavl. Indenfor er der lys fra lygter og en stenbænk med underlag at sidde på. Kammeret er 6,5 m langt og med fuld ståhøjde.

 

Jættestuekoncerter 2017 er en turné rundt i ni af Danmarks største jættestuer fra Vendsyssel til Lolland, samt Stenaldercenter Ertebølle. Det er formidlingskoncerter om stenalderen, som henvender sig til voksne, unge og store børn. Statens Kunstfond har støttet kompositionen af stenaldersangene.

 

Entré pr. koncert: voksne 60 kr., børn 30 kr. Køb billet på tlf.: 30826013. Der er plads til 15 tilhørere ad gangen, samt én kørestolsbruger i indgangen.  Mere info: www.hannemethling.dk/jaettestuekoncerter/

 

Om Hanne Methling:

Hanne Methling er sanger og sangskriver i folk/world-genren. Hun akkompagnerer sig selv på guitar, ofte i skæve taktarter. Hun bruger sin stemme som et instrument, af og til med ordløse sekvenser i sangene. Hendes danske tekster er som digte eller historier, billedskabende og med en klar fornemmelse for menneskets forbundethed med naturen. Hanne Methling optræder sædvanligvis solo, men på sit 3. og seneste album, "Katteguld", har hun inviteret en flok af de bedste danske musikere: Hugo Rasmussen, Pierre Dørge, Paul Banks, m.fl. Samt komponisten Per Nørgård, der har skrevet og indspillet klaverstykket "Stjerne-Barcarole" til en af Hanne Methlings sange på CD’en.

 

Øvrige oplysninger:  www.hannemethling.dk,Tlf.: 3082 6013, hannemethling@hotmail.com

 


 

   

  

Hanne Methling

Oplev unik koncert i Julieanehøj.